Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. επιχειρεί την ολοκλήρωση της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ του 2010

Ἑλλάδα

Στο αίτημα της Ελληνικής κυβερνήσεως προς το Εurogroup, αποτυπώνεται σαφώς, πως το ΕΠΑΧΘΕΣ χρέος προς τους «δανειστές», χρέος προς ιδιώτες που μετετράπη παράνομα το 2010 σε χρέος προς κράτη με αντάλλαγμα την Εθνική μας κυριαρχία, αναγνωρίζεται ΚΑΙ από την παρούσα κυβέρνηση.

Επιπλέον, στο ίδιο κείμενο, η 2η Δανειακή Σύμβαση του 2012, συνέχεια της 1ης του 2010, αναγνωρίζεται ως νόμιμη. Κατρούγκαλοι, Λαπαβίτσες κλπ. «αντιμνημονιακοί» του ΣΥΡΙΖΑ αυτο – μετατρέπονται σε πολιτικοί παλιάτσοι στο σύνολό τους. Κι όσο για τους «πατριώτες οικονομολόγους», τους πόρτες – πόρτες του «αδεύσμευτου» διαδικτύου και τους σκέτους «πατριώτες» των Αν. Ελλ. αυτοί αυτο – μετατρέπονται απροκάλυπτα σε θλιβερά πολιτικά ανέκδοτα. Υπενθυμίζω πως πρόκειται για ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ορκισμένους σε ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

Η εκλογή πάκη στο αξίωμα του Προέδρου της «Δημοκρατίας», μπορεί να ειδωθεί αποκλειστικά ως προοίμιο του αιτήματος των Ελληνικών Αρχών προς το Εurogroup, έπειτα από «σκληρές διαπραγματεύσεις». Είχε σαν σκοπό τον εξευτελισμό των οπαδών των δύο κομμάτων, την αναζωογόνηση των μνημονιακών προδοτών, την εξασφάλιση επικοινωνιακής και θεσμικής εγγυήσεως προς τους «δανειστές» πως όλα «βαίνουν καλώς» και τη διασπορά συγχίσεως στο μέρος εκείνο του Ελληνικού πληθυσμού που δεν εννοεί να παραδώσει την πατρίδα μας ως εμπράγματη εγγύηση ενός ΑΠΕΧΘΟΥΣ χρέους.

Δεδομένου του ότι το Διεθνές Δίκαιο και το Ελληνικό Σύνταγμα βρίσκονται εν ισχύ, και δεδομένης της επερχόμενης υπογραφής συμφωνίας με τους «θεσμικούς εταίρους» στο πλαίσιο του Αιτήματος Βαρουφάκη, δεν νοείται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ!

Πετροβούβαλος/Αβέρωφ


Ακολουθεί το κείμενο του Ελλήνικού αιτήματος, όπως δημοσιεύθηκε στο Reuters εχθές και σε δική μου απόδοση, δεδομένης της πλήρους αναξιοπιστίας των Ελληνικών ΜΜΕ και των ψιττακών της συγκυβερνήσεως.

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2015
Αγαπητέ Πρόεδρε του Eurogroup,

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών ο λαός της Ελλάδος έχει καταβάλει αξιοσημείωτες προσπάθειες για οικονομική προσαρμογή. Η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται σε μια ευρύτερη και βαθύτερη μεταρρυθμιστική διαδικασία με στόχο τη διαρκή βελτίωση των αναπτυξιακών και εργασιακών προοπτικών, την επίτευξη της βιωσιμότητας του χρέους και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητος, εμπλουτίζοντας την κοινωνική δικαιοσύνη και μετριάζοντας το σημαντικό κοινωνικό κόστος της παρούσης κρίσεως.

Οι Ελληνικές Αρχές αναγνωρίζουν ότι οι διαδικασίες που συμφωνήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, διεκόπησαν από τις πρόσφατες προεδρικές και γενικές (Εθνικές) εκλογές και ότι, ως αποτέλεσμα, αρκετές από τις τεχνικές διευθετήσεις έχουν ακυρωθεί. Οι Ελληνικές αρχές τιμούν τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδος προς όλους της τους πιστωτές, και δηλώνουν επίσης την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας προκειμένου να αποτραπούν τεχνικές επιπλοκές στο πλαίσιο της Κύριας Συμβάσεως Διευκολύνσεως (Δανειακή Σύμβαση) την οποία αναγνωρίζουμε ως δεσμευτική ως προς το χρηματοπιστωτικό και διαδικαστικό της περιεχομένο.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ελληνικές Αρχές αιτούνται τώρα την επέκταση της Κύριας Συμβάσεως Χρηματοπιστωτικής Διευκολύνσεως (MFA) για περίοδο 6 μηνών από λήξεώς της, περίοδο κατά την οποία θα προχωρήσουμε από κοινού, αξιοποιώντας την υπάρχουσα ευελιξία στην παρούσα διευθέτηση, προς την κατεύθυνση της επιτυχούς περαιώσεως και αναθεωρήσεως επί τη βάσει των προτάσεων, της Ελληνικής κυβερνήσεως από τη μιά πλευρά και από την άλλη των θεσμικών οργάνων.

Σκοποί της αιτούμενης 6μηνης παρατάσεως της διάρκειας της Συμβάσεως είναι:

α) Να συμφωνηθούν οι αμοιβαία αποδεκτοί χρηματοπιστωτικοί και διοικητικοί όροι, η εφαρμογή των οποίων, σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα, θα σταθεροποιήσουν τη δημοσιονομική θέση της Ελλάδος, θα επιτύχουν τα κατάλληλα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, θα εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους και θα βοηθήσουν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2015, οι οποίοι συνυπολογίζουν την παρούσα οικονομική κατάσταση.

β) Να επιβεβαιωθεί, σε στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς μας εταίρους, ότι οποιαδήποτε νέα μέτρα θα έχουν πλήρη χρηματοδότηση, απέχοντας από μονομερείς ενέργειες που θα υπονομεύαν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και την οικονομική σταθερότητα.

γ) Να επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η επαναφορά της εξαιρέσεως (waiver – σ.1) σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς.

δ) Να επεκταθεί η διαθεσιμότητα των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος (EFSF) που διατηρεί το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος (HFSF) κατά τη διάρκεια της Συμφωνίας.

ε) Να εκκινήσουν οι εργασίες μεταξύ των τεχνικών ομάδων, για τη δυνατότητα ενός νέου Συμβολαίου για Aνάκαμψη και Aνάπτυξη, στο οποίο προσβλέπουν οι Ελληνικές Αρχές, μεταξύ Ελλάδος, Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο (Συμβόλαιο) θα μπορούσε να ακολουθήσει την τρέχουσα Συμφωνία.

στ) Να συμφωνηθεί η εποπτεία, υπό το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης και, στο ίδιο πνεύμα, υπό το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά τη διάρκεια της επεκταθείσης Συμφωνίας.

ζ) Να συζητηθούν οι τρόποι ενεργοποιήσεως της αποφάσεως του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 σχετικώς προς τα δυνατά περαιτέρω μέτρα για το χρέος και τη βοήθεια, για εφαρμογή μετά την ολοκλήρωση της επεκταθείσας συμφωνίας, ως μέρος του Συμβολαίου που θα ακολουθήσει.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει την αποφασιστικότητα της να συνεργαστεί στενά με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου: α) να επιτευχθεί δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, και β) να διευκολυνθεί η Ελληνική Κυβέρνηση στην εισαγωγή ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων μακράς πνοής που απαιτούνται ώστε να αποκατασταθεί το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών μέσω βιώσιμης οικονομικής αναπτύξεως, επωφελούς εργασίας και κοινωνικής συνοχής.

Μετά τιμής,
Γιάνης Βαρουφάκης
Υπουργός επι των Οικονομικών

(σ.1) Waiver – Εξαίρεση: Η εθελοντική αφαίρεση δικαιώματος ή ιδιαίτερης αξιώσεως ενός ατόμου/πλευράς μίας συμφωνίας. Η Εξαίρεση αυτή μπορεί να είναι είτε σε γραπτή μορφή ή κάποια μορφή δράσεως . Μια Εξαίρεση απαλλάσσει ουσιαστικά τον άλλο αντισυμβαλόμενο της συμφωνίας από μια πραγματική ή δυνητική του υποχρέωση.


Πηγή

Σχετικά άρθρα...

1 Σχόλιο

  1. 21 Μαΐου, 2015

    […] της παράτασης του 2ου Μνημονίου που συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Μετά ακριβώς έρχεται η νέα έκπληξη. Το χείριστο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *