Το «Έκτακτο Παράρτημα» αποκλείστηκε από το facebook

Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική.

Τζωρτζ Όργουελ

Eδώ και λίγο καιρό το φιλικό μας ιστολόγιο «Έκτακτο Παράρτημα» του Γιώργου Θαλάσση είναι αποκλεισμένο από το facebook του Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Ο αποκλεισμός αφορά στον διαχειριστή αλλά και σε κάθε απόπειρα αναδημοσίευσης άρθρου του ιστολογίου «Έκτακτο Παράρτημα«.

Όσοι φίλοι χρησιμοποιούν το facebook για ενημέρωση ας έχουν κατά νου πως οι κανόνες του είναι κατά τέτοιο τρόπο διατυπωμένοι ώστε οι διαχειριστές του να μπορούν να αποκλείουν την ελεύθερη γνώμη σύμφωνα με τα δικά τους γούστα και τα γούστα εκείνων που τους επηρρεάζουν.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως αποτελεί τιμή ο αποκλεισμός από τέτοιους μηχανισμούς: Δείχνει ανησυχία και αποδίδει κατά πολλούς τρόπους την οφειλόμενη αξία. Ωστόσο είναι μιά πράξη λογοκρισίας και κάνει πρόδηλη τη ανάγκη να αναζητούμε τις αναρτήσεις του «Έκτακτου Παραρτήματος» απ’ ευθείας στις μηχανές αναζήτησης (για όσους μέχρι τώρα τις αναζητούσαμε στο ιστολόγιο του κυρίου Ζάκερμπεργκ) ή σε περιοχές του διαδικτύου που παραμένουν αντικειμενικές.

Θερμή παράκληση προς τους φίλους: Ενημερώστε! (για το facebook ενημερώστε χωρίς ζωντανό σύνδεσμο επειδή μάλλον θα λογοκριθεί ολόκληρη η δημοσίευσή σας)

Πετροβούβαλος/ΑβέρωφΠηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *