ΚΥΠΡΟΣ: ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…

Η Τουρκικη Εφημερίδα «Κίπρις» δημοσιεύει πως Ελληνοκυπριακές πηγές θεωρούν:

Ότι, 80.000 περίπου πρόσφυγες και εκτοπισμένοι 1ης γενιάς έχουν πεθάνει ,

Ότι, οι περισσότεροι απο τους υπόλοιπους δεν θα θέλουν να επιστρέψουν,όπως και ούτε τα παιδιά τους και θα προτιμήσουν αποζημείωση και ανταλλαγή περιουσίας.

Το θράσος των δοσίλογων υπηρετών της κατοχής και των ξένων συμφερόντων είναι απύθμενο. Συνεχίζουν τα ψέματα και την παραπληροφόρηση και τις αυθαίρετες μυθοπλασίες για να κάμψουν το ηθικό και το φρόνημα του Λαού μας ώστε να υποταχθεί και να συνθηκολογήσει και στο τέλος να του κλέψουν και την υπογραφή του στην επιβράβευση και τη νομιμοποίηση του βάρβαρου εγκλήματος που τόσο άνανδρα διαπράχθηκε σε βάρος του.

Όμως δεν είναι μόνο οι Τούρκοι και τα ξένα συμφέροντα που καλλιεργούν αυτή την ιδέα , ότι δεν θα θέλουν οι πρόσφυγες να επιστρέψουν και ότι θα προτιμήσουν αποζημειώσεις. Ότι δεν θα θέλουν να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες επαναλαμβάνουν και Κυβέρνηση και Κομματικές Ηγεσίες. Γιατί κύριοι να μην θέλουν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες αφού υπόσχεστε ότι η ΔΔΟ θα είναι λύση αρχών, θα είναι λύση εναρμονισμένη με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα είναι λύση απελευθέρωσης και θα αποκαθιστά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων των πολιτών;

Σταματείστε κύριοι να βγάζετε και να διαδίδετε αυθαίρετα συμπεράσματα και εικασίες οι οποίες στόχο έχουν να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη εμμονή σας σε λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Είναι υποχρέωσή σας, έναντι του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ του οποίου η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ισότιμα κυρίαρχο Κράτος μέλος, καθώς και έναντι των Ευρωπαϊκών Συμβάσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, να θεωρείτε δεδομένο ότι ο κάθε πρόσφυγας και εκτοπισμένος επιθυμεί να επιστρέψει και να αποκατασταθεί στην περιουσία του και να ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ να ελευθερωθούν τα κατεχόμενα, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής για όλους.

Είναι υποχρέωσή σας να επιδιώκετε λύση, οι συνθήκες της οποίας να μην φοβίζουν τους πρόσφυγες για να μην θέλουν να επιστρέψουν. Εφόσον ο δρόμος της επιστροφής είναι ανοικτός τότε και μόνο τότε και ο κάθε πρόσφυγας νόμιμος ιδιοκτήτης θα είναι ελεύθερος να ενεργήσει κατά βούληση. Τότε είναι που θα διαπιστωθεί τί θέλει ο καθένας.

Εμείς είμαστε βέβαιοι πως, τότε, δεν θα υπάρξει ούτε ένας, είτε πρώτης γενιάς , είτε δεύτερης και τρίτης γενιάς πρόσφυγας, που δεν θα θέλει να επιστρέψει. Αντίθετα πολύ πιθανό τότε να αντιμετωπισθούν και αντιπαραθέσεις με μη δικαιούχους οι οποίοι θα βρεθούν να διεκδικούν περιουσίες στα κατεχόμενα τις οποίες δεν είχαν.

Λυπούμαστε να καταλήξουμε με τη διαπίστωση ότι, οι Κυβερνώντες και οι Διζωνικές Κομματικές Ηγεσίες επειδή δεν έχουν στην ατζέντα τους την απελευθέρωση του τόπου, αλλά τη νομιμοποίηση της κατοχής, τη νομιμοποίηση του εθνικού μας ξεκαθαρίσματος απο τα κατεχόμενα εδάφη μας και την Τουρκοποίηση των κατεχομένων με τη λύση ΔΔΟ, προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλοθι στους εαυτούς τους, καλλιεργώντας την κουτοπόνηρη, απατηλή αντίληψη ότι δεν θέλουν επιστροφή οι πρόσφυγες, προσθέτοντας μάλιστα, απαξιωτικά για τους πρόσφυγες, ότι έχουν βολευθεί στις ελεύθερες περιοχές.

Το οτι οι πρόσφυγες ξαναδημιουργήθηκαν με κόπο και μόχθο για να επιβιώσουν και να συνεχίζουν τη ζωή τους στις ελεύθερες περιοχές δεν σημαίνει ότι έχουν απαρνηθεί τις πατρογονικές τους εστίες. Κανένας πρόσφυγας δεν έχει αποποιηθεί το δικαίωμά του να επιστρέψει και κανένας πρόσφυγας δεν έχει εξουσιοδοτήσει οποιονδήποτε να βγάζει για λογαριασμό του αυθαίρετα συμπεράσματα.

Κυβέρνηση και Κομματική Ηγεσία του τόπου φέρετε ακεραίαν την ευθύνην να θωρακίσετε το Λαό απο τέτοιες ανήθικες προσεγγίσεις και να προσηλωθείτε μέσα απο επανατοποθέτηση του Κυπριακού, σε αγώνα για απελευθέρωση και επιστροφή και του τελευταίου πρόσφυγα και εκτοπισμένου, είτε του ιδίου, είτε απογόνων του, πίσω στα κατεχόμενα μέρη μας. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά εθνικήν προδοσία η οποία θα έχει κατάληξη τον αφελληνισμό της Κύπρου, κάτι για το οποίο θα είστε υπόλογοι.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.


Μας το απέστειλε ο Πανίκος ΕλευθερίουΠηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *